Activiteiten & Projecten

Bij het Reinaert gebeurt veel meer dan lessen in lokalen. Een voorbereiding op een beroep en een leven in de samenleving vereist meer kennis en vaardigheden. Op deze pagina laten we met foto’s en filmpjes zien waar onze leerlingen gedurende dit schooljaar mee bezig zijn geweest.  

Een aantal voorbeelden van geplande activiteiten:

  • We bezoeken een aantal musea zoals bijvoorbeeld het Zuiderzee Museum (Nederlandse geschiedenis) en het verzetsmuseum en het Anne Frankhuis (maatschappijleer). 
  • We organiseren verschillende sportdagen en gaan eens per jaar met de hele school schaatsen.
  • Het eerste jaar gaat een dag naar de waddeneilanden. 
  • In het tweede leerjaar organiseren we een driedaagse schoolreis met overnachting. In overleg met de school kunnen leerlingen ook thuis overnachten.
  • In het derde leerjaar organiseren we een driedaagse buitenlandreis naar Parijs en Berlijn. Deelname is niet verplicht en organiseren we ook vervangende activiteiten.
  • Er wordt een theaterworkshop georganiseerd en we bezoeken een dansvoorstelling.

Hieronder vind je foto's en video's van de verschillende activiteiten. 

 

Verzetsmuseum september 2017: klas 3

Afgelopen week heeft de derde klas in groepen het verzetsmuseum bezocht. Het bezoek begon met een inleidende film, zie hieronder. Hierna was er onder begeleiding en uitleg een rondleiding door het museum  

een verslag van een leerling 

een verslag van een leerling 

verzet museum 2.jpg
verzet museum 3.jpg
 

Sportdag 21 april 2017: klas 1, 2 en 3 klimmen en abseilen

Deze sportdag maakten onze leerlingen o.a. kennis met klimmen, abseilen en boogschieten. Maar zij ervaren ook omgaan met angst en leren elkaar te vertrouwen. Ga maar eens 15 meter omhoog met de kans te vallen. Dan moet je op je klasgenoten kunnen vertrouwen. "Meester, dit is kapot leuk"!

Het Reinaert ontwerpt een app met het ROCvA en DXC Technology.

Tweede klassen bezoeken het tropenmuseum

20 en 21 maart bezochten onze tweede klassen in het kader van hun culturele ontwikkeling het Tropenmuseum. Een prachtig museum waar jong en oud kennis kan maken met andere culturen op onze aarde.

Project Grieken en Romeinen

Onze eerste klassen zijn dit voorjaar bij verschillende vakken (zoals bij beeldende vorming, maatschappijleer, geschiedenis, levensbeschouwing, LO en economie) bezig met een project rondom de Grieken en Romeinen die een belangrijke basis hebben gelegd voor de hedendaagse westers cultuur. In dat kader ging de klassen naar het Allard Piersonmuseum in Amsterdam. Dit is het museum waar de klassieke tijd tot leven wordt gebracht.

 

Techniekdag TE-DAY 13-3-2017

De tweede klassen en de derde klas met Nask-1 in het pakket gaan op 13 maart naar de techniekdag die door het ROC TOP van Amsterdam is georganiseerd. Het Reinaert denkt hiermee de leerlingen te helpen een goed vakkenpakket te kiezen. Misschien dat zij door deze dag op het idee komen om toch voor de sector techniek te kiezen.

Meer informatie ontvangen ouders per brief en door hier of hier te klikken.

Zwerfvuilproject 19-12-2016

Zwerfvuil is een stedelijk probleem. Recycle Valley is een project van de gemeente dat als doel heeft leerlingen bewust te maken van deze problematiek en bij te dragen aan een schonere leefomgeving. De leerlingen van leerjaar 2 hebben onder begeleiding van Recycle Valley een prikactie gehouden in de omgeving van het Meridiaan college. De leerlingen van leerjaar 1 hebben zwerfvuil geprikt rondom onze nieuwe locatie in de Reinaert de Vosstraat. 


Rapportvergader- en inpakdag

15 december 2016 was onze laatste rapportvergaderdag. Geen leerlingen in huis en dus een ideale dag om tussen de vergaderingen door kluisjes los te koppelen, archief in te pakken, lijsten van muren te halen, afval af te voeren, meubels te stickeren en om de laatste foto's van het gebouw te maken. Zo desolaat als op deze foto's was het niet de afgelopen jaren maar wel hoog tijd om te verhuizen! We zijn er klaar voor! Maandag 19 december staan de verhuizers op de stoep.

Voor het eerst naar het nieuwe gebouw.

24 november 2016 zijn we met alle leerlingen en medewerkers van het Meridiaan College naar het Reinaert gewandeld. Van de Jan Tooropstraat naar de Jan Evertsenstraat, de Hoofdweg en via de Erasmusgracht en de Marieke van Nimwegenstraat naar het Reinaert. Daar hebben we het gebouw voor het eerst van binnen bezichtigd en op dat moment kwam het Reinaert pas echt tot leven.


8 november 2016: tweede klassen bij de tentoonstelling "geloven in de wereld" in het Tropenmuseum.


Onze schoolreisjes in 2015-2016: Texel, Huizen, Parijs en Berlijn

Eerste klas Meridiaan College op Texel in 2016. Videoverslag van 1e klassers die surfen in de zee bij Texel: https://youtu.be/vgvrV5QvwGA


Driedaagse buitenlandreis 2015-2016 Parijs en Berlijn

Berlijn

Berlijn

Videoverslag Berlijn: https://youtu.be/hiiJxPmSbp0


Parijs

Parijs

Videoverslag Parijs: https://youtu.be/xzba0aU2DN4


Het examenwerk van 2015-2016 bij Kunstvakken 2. Thema beweging.


Gouden Roos Project: theaterworkshops in de Stadsschouwburg

In januari hebben de derde klassen weer meegedaan aan de theaterworkshops in de Stadsschouwburg van Amsterdam. De filmpjes die daarvan gemaakt worden dingen mee om de 1e prijs van het Gouden Roos Project 2016. Vorig jaar won het Meridiaan College de 1e prijs voor lichttechniek. In mei 2016 worden winnaars van 2016 bekend. In deze link ziet u een filmpje van 2015.