Tweejarige HAVO-brugperiode 

Leerlingen die een VMBO-T of T/HAVO-advies van de basisschool krijgen, worden bij ons een goed voorbereid op een mogelijke doorstroom naar de 1e, 2e of 3e klas van het HAVO. Daarvoor gebruiken we in de tweejarige brugperiode T/HAVO-methodes.

Maar minstens zo belangrijk is een rustige en veilige omgeving om naar de doorstroom toe te werken. Het Reinaert is een ideale plek daarvoor: duidelijkheid, structuur, persoonlijke aandacht en docenten die vertrouwen hebben in de mogelijkheden van de leerlingen. We leggen daarmee een stabiele basis voor de overstap naar het HAVO. Het Reinaert vormt daarmee een goed tussenstation tussen de kleine overzichtelijke basisschool en een grote school voor HAVO-VWO.

Natuurlijk kunnen leerlingen en ouders er ook voor kiezen om in onze vertrouwde omgeving de MAVO af te maken en vervolgens door te stromen naar HAVO-4. Dat kost een jaar maar kan ook meer kans op succes bieden. Het docententeam zal met zorg en kennis hierin adviseren en bemiddelen met HAVO-scholen.

Hiermee vormt het Reinaert een goed alternatief voor de grote brede scholengemeenschappen.

Zie voor meer informatie ook "Onze opleidingen".

Meer informatie is verkrijgbaar bij de instroomcoördinator, mevr. F. Derraze of de leerjaarcoördinator van de onderbouw, dhr. B. Peggeman.