Het Reinaert gaat samen met Comenius Lyceum

Vanaf schooljaar 2020-2021 trekt onze school in bij het Comenius Lyceum. We vormen dan één school voor vwo, havo, vmbo-GL, vmbo-TL (mavo), lwoo en kopklas met circa 800 leerlingen.

Grote voordelen voor jou zijn dat je makkelijker kunt opstromen of afstromen, mocht dat nodig zijn, dat er veel meer docenten, specialisten, faciliteiten, vaklokalen, leermiddelen en lesmateriaal voorhanden zijn en dat we straks in een prachtig licht, modern gebouw zitten. Bovendien op een mooie plek in Nieuw West, goed bereikbaar met openbaar vervoer (vlakbij trein- en metrostation Lelylaan). Hieronder een paar foto’s om je alvast een idee te geven.

Comenius Lyceum en Het Reinaert werken al nauw samen. Voor onze leerlingen die verder willen op de havo is een plekje gegarandeerd. Omgekeerd kunnen leerlingen van Comenius die verder willen op vmbo-niveau altijd op Het Reinaert terecht. Dat blijft zo. Straks zelfs op één adres. Naar verwachting gaan ook alle docenten mee.

Comenius Lyceum Comenius Lyceum is de enige school in Nederland met een groen Econasium. Een prachtige vleugel boordevol bijzondere planten en dieren die jij gaat verzorgen. Daar leer je over duurzaamheid, het milieu en alles wat groeit en bloeit.

Ook heeft de school een eigen Jongerenrechtbank. Comenius is een van de vier scholen in Amsterdam die daartoe zijn aangesteld door de Rechtbank. Hier leer je van dichtbij hoe het Nederlandse rechtssysteem werkt.

Met de komst van Het Reinaert zal informatietechnologie een belangrijke nieuwe focus worden voor Comenius Lyceum. Samen wordt het een digitale school 2.0. Wil jij de wereld veroveren? Wij helpen je vooruit.

Adres

Bekijk de website van Comenius Lyceum. Jouw nieuwe schooladres wordt straks Jacob Geelstraat 38, 1065 VT Amsterdam. Google maps.

Ben je nieuwsgierig? Kom gerust eens kijken. Je kunt ook via je eigen mentor een afspraak maken voor een vip-rondleiding.