Kopklas


Om goede resultaten te halen op school is het belangrijk dat je goed Nederlands kunt. Misschien ben jij een leerling die betere cijfers kan halen als je de taal beter kent. Dan is de Kopklas echt dé plek voor jou. In de Kopklas krijg je de kans om in één jaar tijd je taalachterstand in te lopen. Aan het eind van de Kopklas krijg je een schooladvies, dat vaak minstens een niveau hoger is dan toen je van de basisschool kwam.

In de Kopklas werken we met een speciaal ontwikkeld taalprogramma. Er zijn verschillende thema’s, waardoor je ongemerkt steeds met taal bezig bent, zonder dat het saai wordt. In elke Kopklas zitten maximaal 15 leerlingen. De groepen zijn met opzet niet erg groot. Je werkt namelijk zowel in de groep als zelfstandig, en krijgt daarbij individuele begeleiding.

Het leuke van de Kopklas is dat je samen met andere leerlingen werkt, die precies hetzelfde doel hebben. Jullie willen allemaal hard werken om betere resultaten te halen. Een leerling van vorig jaar, Ilias, zegt het zo:

“De Kopklas is een ideale klas voor leerlingen die niet goed Nederlands spreken. Ikzelf sprak redelijk Nederlands, maar niet goed genoeg om naar de HAVO te gaan. In de Kopklas leer je veel Nederlands en nu kan ik wel naar de HAVO. Nadat je een jaartje Kopklas hebt gedaan, ga je niet naar de tweede, maar de eerste klas. Dat vond ik geen goed idee, maar later besef je dat het dat wel waard is. Ik had eerst 539 en nu heb ik 545 gescoord voor de CITO-toets.”