Tweede kamer beslist over doorstroomrecht van MAVO naar HAVO

De Tweede Kamer heeft op 8 november 2016 een motie aangenomen om op korte termijn een doorstroomrecht voor vmbo-t naar havo in de wet vast te leggen.

De staatsecretaris zal daarom een onderoek starten hoe de MAVO-leerling het meest succesvol door kan stromen naar het HAVO.

Het team van het Reinaert is daar blij mee. Want we juichen alles toe dat bijdraagt aan het realiseren van de ambities van onze leerlingen. Daarom kunnen onze leerlingen onder voorwaarden in het eerste en het tweede jaar doorstromen naar het HAVO van het Comenius Lyceum. Binnenkort evalueren beide scholen opnieuw of deze voorwaarden aangepast moeten worden.

Bij het Reinaert hebben we de ervaring dat leerlingen die van onze school doorstromen naar het Comenius Lyceum bijna altijd succesvol zijn: zowel in het eerste en tweede jaar en na het behalen van het diploma.

We zijn benieuwd of uit het onderzoek gaat komen dat ook de onderwijsprogramma's van beide schoolsoorten aangepast gaan worden. Zodra we dat weten, zullen we op onze site daarover berichten.

Zie hier het nieuwsbericht van de VO-raad.

Blind typen bij het Reinaert

Het Reinaert gaat met iMacs van Apple werken