Welkom!

Mijn naam is Robbert Henrotte. Ik ben 33 jaar en woon in Amsterdam. Inmiddels geef ik ruim 9 jaar het vak Nederlands op het Meridiaan College. In het begin gaf ik alleen de eindexamenklassen les, maar na 2 jaar ben ik ook de andere klassen les gaan geven. Het leukste aan het Meridiaan College is, vind ik, dat ik elke leerling wel van gezicht ken en dat de leerlingen zo gezellig en erg, soms iets té, direct zijn.

Op de opleiding journalistiek was het Nederlands wat mij boeide. Toen ik die opleiding na een jaar voor gezien hield, was de stap naar de lerarenopleiding Nederlands daarom snel gemaakt. In de tijd dat ik zelf op de middelbare school zat, had ik nooit gedacht uiteindelijk zelf voor de klas te gaan staan,; nu vind ik het lesgeven zo leuk dat ik soms vergeet dat ik aan het werk ben. Ik moest, net als iedereen op de middelbare school, ook boeken lezen. Ik had daar, toen ik 16/17 was, eigenlijk niet zo heel veel mee. Nu is het één van mijn hobby's geworden. Sterker nog, er was een periode dat ik geregeld met een stapel boeken onder mijn arm de Slegte uitliep, om mijn eigen kleine mini-bibliotheekje te gaan vullen.
Naast lezen voetbal ik elke week twee keer in een vriendenteam. We hebben het gezellig, maar willen eigenlijk ook heel erg graag winnen. Daarom mag ik ook graag voetbal kijken, thuis of in de kroeg. Voor mij is er maar één echte club, Ajax. Maar als het een leuke en spannende wedstrijd is, kijk ik die ook zonder moeite! Zodra ik thuis ben, pak ik één van mijn platen uit de kast en zet die op. Bij alles wat ik doe, staat er eigenlijk wel een plaatje op. Behalve als ik films of series kijk. Ik kijk eigenlijk alles wel, van horror tot drama, maarvooral thrillers die een beetje gek zijn en waar je wat moeite voor moet doen om het te begrijpen, waarbij je aan het einde denkt: wat heb ik nou zitten kijken?

Één van de beste series ooit:

Momenteel één van mijn favoriete nummers:

Wilson Pickett - Hey Jude (w/ Duane Allman)